Geen categorie Overig

Resultaat van het leder herstellen

Resultaat van het leder herstellen

 

Als design handelaar ken ik het klappen van de zweep wel, ik heb geneog meegemaakt in dit wereldje om mee te kunnen praten met de rest. Je moet goed begrijpen, ik begon een jaar of vijftien terug en heb die hele hausse op design dus zien ontstaan. Toen ik er zelf mijn fascinatie voor ontwikkelde waren nog niet zoveel mensen ermee bezig en tegenwoordig wel. Gelukkig was ik er op tijd bij waardoor ik vele bijzondere kansen heb gehad – kansen die ook behoorlijk lucratief bleken. Zo was een van mijn eerste aanschaffen de Eames die ik verkocht voor het tienvoudige van wat ik er zelf in had geïnvesteerd. Kwestie van goede blik hebben en bovendien goed kunnen opknappen. Zo ging ik bijvoorbeeld het leder herstellen – althans, dat liet ik uitvoeren door Dr. Vinyl, echt een aanrader – van die stoel om ‘m meer presentabel te maken, iets wat echt werkte. Je hebt hier te maken met een origineel en die wil je zoveel mogelijk in de staat laten van wat ie is, maar bovendien verfraai je het door het leder herstellen wel zodanig dat mensen er nu wel in willen investeren, dat ze het in de kamer willen hebben staan.