Geen categorie Vakantie

Trouw je in Nederland? … Of toch maar in het buitenland?

Je bent ongetwijfeld al eens naar een huwelijksvoltrekking in ons eigen Nederland geweest. Vaak wordt die gehouden op het gemeentehuis. De tendens van tegenwoordig is echter om ook andere trouwlocaties op te zoeken. Maar wil je echt iets helemaal anders, dan ga je trouwen in het buitenland. Wie weet heb je zelfs al een mooie locatie in gedachten. Ergens buiten, misschien wel op het strand, met een stralend zonnetje en lekker warm weer. Natuurlijk wil je dat daar je familie en beste vrienden bij aanwezig zijn. Je kan zelf alle touwtjes in handen nemen en de bruiloft helemaal zelf regelen. Maar er zijn ook wedding planners die het regelen graag van je over nemen en alles tot in de puntjes voor je regelen.

 

Zorg dat alles goed geregeld islogo-fototune

Wanneer je een dergelijke bruiloft in gedachten hebt komt daar veel bij kijken. Je moet weten wat de regels van het land van jouw trouwlocatie zijn. In een ander land kunnen andere regels gelden dan in Nederland. De beste manier om daar achter te komen is door het de ambassade van het betreffende land te vragen. Zij kunnen je vertellen welke documenten, zoals bijvoorbeeld een uittreksel van het geboorteregister, je nodig hebt en of er misschien een trouwvergunning moet worden aangevraagd.

De volgende stap is contact opnemen met de ambtenaar van de burgerlijke stand van de plaats waar je wil trouwen. Hij zal de documenten moeten hebben die je van de ambassade hebt gekregen. Vaak wordt dan ook gevraagd naar een verklaring van niet-gehuwd zijn.  Na de huwelijksvoltrekking moet je ervoor zorgen dat je huwelijk ook in Nederland erkend zal worden. Daarvoor zal het huwelijk eerst in het buitenland moeten worden gelegaliseerd waarna vervolgens de Nederlandse autoriteiten dat ook moeten doen.

 

Laat je bruiloft fotograferen voor mooie herinneringen

Natuurlijk brengt trouwen in het buitenland niet alleen maar regelwerk met zich mee. Je krijgt er ook een onvergetelijke dag met veel liefde en plezier voor terug. Wat in ieder geval zeker niet mag ontbreken bij je bruiloft is een goede fotograaf die alle mooie momenten voor je vast legt. Met mooie foto’s kan je altijd jouw trouwdag opnieuw beleven. Keer op keer kan je terug kijken op het moment dat je ‘ja’ zei, elkaar de ringen aanschoof of wat een fijn feest je hebt gehad.

 

Bruidfoto’s van Fototune Trouwfotografie

Voor een mooie bruidsreportage kan je onder andere terecht bij Fototune Trouwfotografie. Dit bedrijf is in Nederland vooral actief in het noorden van het land. In Friesland, Groningen en Drenthe, maar ook buiten deze regio, zelfs in het buitenland, worden opdrachten aangenomen. Je kan met deze bruidsfotograaf contact opnemen, je wensen kenbaar maken en samen bespreken wat de mogelijkheden zijn. Fototune vindt het belangrijk te weten wat jouw wensen zijn in verband met je trouwfoto’s. Aan de hand hiervan wordt ervoor gezorgd dat jullie mooie dag op een persoonlijke manier door middel van foto’s wordt vast gelegd waarna er een mooie reportage van wordt gemaakt.