Geen categorie Zakelijk

Communicatie is meer dan praten alleen

Communicatie is meer dan praten alleen

 

Wat kunnen mensen toch bijzonder zijn. Ieder mens is uniek. Er is nooit meer een tweede ik en een tweede jij. Zo uniek zijn heeft ook zijn andere zijde van de medaille. We moeten leren elkaar te begrijpen. Met woorden, zonder woorden, door de regels heen lezen, luisteren naar elkaar en ook interpreteren van die boodschappen. We moeten op veel sociale boodschappen en signalen letten. Maar doen we dat eigenlijk wel?

Je zou kunnen zeggen dat we dat gedeeltelijk doen. We hebben onze eigen ervaringen, onze eigen en unieke manier van interpreteren en intenties toeschrijven. Positieve mensen zien alles op een positieve manier in. Pessimistische mensen zullen voor zelfbehoud veel voorzichtiger ingesteld zijn.  Communicatie Workshop

Al met al kunnen we nog veel leren van de dierenwereld als het gaat om communiceren zonder woorden. Wij hebben onszelf weer afgeleerd adequaat te reageren op non-verbale signalen. En dus nemen we die signalen in de communicatie niet zo bewust mee. Dieren daarentegen lezen de boodschappen die de ander uitzendt door middel van lichaamstaal. Het is eigenlijk een veel eerlijkere taal wat niet voor anderen verborgen kan worden gehouden. En dat is nu echte communicatie.