Geen categorie Overig

Een taaltraining Spaans

Een taaltraining Spaans

Mijn ouders hebben al een aantal jaren een vakantiehuisje in Spanje. Ze zijn gek op Spanje, mijn moeder is daar vroeger opgegroeid totdat ze met mijn opa en oma verhuisde naar Nederland. Ze heeft zich heel goed kunnen settelen hier in Nederland, het is hier ook beter om te studeren, er zijn meer mogelijkheden dan je in Spanje hebt. Maar toch bleef het gemis van het mooie weer en de cultuur wel. Ze groeide op in een heel klein dorpje waar iedereen elkaar kende en waar je bij iedereen terecht kon. Nederland is in dat opzicht wel iets killer en afstandelijker, niet iedereen is zo begaan met elkaar, Nederlanders zijn wat nuchterder dan Spanjaarden. Toen ze trouwde met mijn vader hebben ze besloten om een vakantiehuisje te kopen in Spanje, voor in de vakanties en de lange weekenden. Na, inmiddels, 10 jaar hebben ze nog steeds plezier van hun huisje en ik ook. Ik vind het heerlijk om weekendjes met mijn ouders naar Spanje te gaan. Ik werd 18 en het leek me leuk om een taaltraining Spaans te gaan volgen, zodat ik me ook alleen wegwijs kon maken de buurten van Spanje. Op dit moment is mijn moeder de enige die Spaans kan en we zijn ook een beetje afhankelijk van haar. Na 3 maanden taaltraining merk ik echt vooruit gang met mijn Spaans en ik kan me ook redelijk redden in mijn eentje nu. Ik ga nog door maar dit is een goed begin.